Periodiek kozijnonderhoud voor woningbouwverenigingen

Kozijnen die regelmatig onderhouden worden, gaan langer mee. Toch worden kozijnen regelmatig overgeslagen tijdens het periodieke onderhoud van een gebouw. Kozijnen van aluminium of kunststof zijn onderhoudsarm en dus niet onderhoudsvrij, zoals men vaak denkt. Alkmaar Kozijnen is gespecialiseerd in periodiek onderhoud van kozijnen voor woningbouwverenigingen.

Periodiek onderhoud verlengt de levensduur van uw kozijnen

Preventief onderhoud van kozijnen voorkomt vroegtijdige slijtage en storingsmeldingen. Een servicebeurt zal klemmende kozijnen, onjuist afgestelde ramen en deuren oplossen of zelfs voorkomen! Verder wordt het hang- en sluitwerk gesteld en gesmeerd en het afwateringssysteem gecontroleerd. Dit heeft Alkmaar Kozijnen eerder gedaan voor een pand in Beverwijk in opdracht van Toekomst Service. Lees hoe bij dit project het onderhoud is aangepakt! Door deze handelingen professioneel en regelmatig uit te voeren gaan kozijnen langer mee.

Als woningbouwvereniging is tijdig onderhoud een stuk service naar de huurders. Het kan zijn dat reparaties en onderhoud volgens de wet onder de verantwoordelijkheid van de huurder valt. Zo wordt voorkomen dat de huurder onnodig hoge kosten maakt bij eventuele reparaties. Woningbouwverenigingen wordt daarom regelmatig aangeraden dit onderhoud mee te geven in een standaard onderhoudspakket binnen de afspraken rondom het huurcontract.

Preventief, duurzaam en planmatig

Voor een woningbouwvereniging is periodiek onderhoud bij huurders naast service ook duurzaam. Dat geldt uiteraard ook voor VvE’s en gebouwenbeheerders! Voorkomen is beter dan genezen en reparatie is duurzamer dan vervangen. In overleg ontwikkelen we samen een plan voor het onderhoud zodat de levensduur van uw kozijnen verlengt wordt.

Over Alkmaar Kozijnen

Alkmaar Kozijnen is een servicebedrijf voor reparatie en onderhoud aan kozijnen en gevels. Wij staan voor u klaar met kennis van kozijntechniek, vliesgevels en hang-, en sluitwerk van uw ramen en deuren. Wij werken voor woningbouwverenigingen, gebouwenbeheerders, VvE’s en particuliere woningbezitters.

Een plan van aanpak nodig voor uw woningbouwvereniging, VvE, gebouw of woning? Wij gaan graag met u in gesprek om hier samen invulling aan te geven. Vul ons contactformulier in om een vrijblijvende offerte op te vragen.