Kunststof Kozijnen Onderhoud

Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat ze zeer gemakkelijk in onderhoud zijn. Dat is een van de belangrijkste redenen dat woningbouwverenigingen, gebouwen beheerders, VvE’s en particuliere woningbezitters steeds vaker voor kunststof kozijnen kiezen. Om zo lang mogelijk te profiteren van uw kozijnen is het belangrijk dat u ze reinigt en onderhoud. Kunststof kozijnen die goed onderhouden zijn hebben minder problemen en gaan langer mee.
Voor zowel de zakelijke als particuliere markt biedt Alkmaar Kozijnen service, reparaties en onderhoud aan kunststof kozijnen.

Hoe kunt u kunststof kozijnen onderhouden?

Dat kunststof kozijnen onderhoudsvrij zijn, betekent niet dat ze niet vies worden. Schilderen is niet nodig, maar regelmatig schoonmaken is wel belangrijk. Daarmee voorkomt u dat het vuil zich op hoopt en schade aanricht. Gebruik voor het reinigen van uw kunststof kozijnen lauw warm water met een niet-agressief schoonmaakmiddel. Gebruik nooit een schuurspons of agressief middel, dit kan ervoor zorgen dat het kunststof beschadigt.

Ook de scharnieren hebben af en toe onderhoud nodig. Zeker als de ramen of deuren een piepend geluid maken bij het openen. Een klein beetje olie is in veel gevallen voldoende.

Eenmalig of periodiek onderhoud

Slecht sluiten, tochtklachten of zelfs lekkages kunnen het resultaat zijn van slecht onderhoud aan kozijnen. Wilt u geen omkijken hebben naar het onderhoud? Dan nemen wij deze taak graag voor u uit handen! Dat kan eenmalig onderhoud zijn, maar ook preventief periodiek onderhoud. Met een onderhoudscontract van Alkmaar Kozijnen bent u verzekerd van vakkundig onderhoud en heeft u er zelf geen omkijken meer naar!

Wat valt er onder kunststof kozijnen onderhoud van Alkmaar Kozijnen?

  • Inspecteren en opnieuw afstellen van het hang- en sluitwerk
  • Inspecteren van rubber en borstelafdichtingen
  • Storingen en schades verhelpen
  • Reparatiewerkzaamheden

Kunststof kozijnen onderhoud door Alkmaar Kozijnen

Alkmaar Kozijnen werkt voor woningbouwverenigingen, gebouwen beheerders, VVE’s en particuliere woningbezitters. Wij staan voor u klaar met kennis van kozijntechniek, vliesgevels en hang-, en sluitwerk.

Is er een raam of deur die klemt of stroef loopt? Onze monteurs komen graag bij u langs om de problemen te verhelpen. Door onze jarenlange ervaring en het juiste materiaal kunnen wij de problemen meestal direct verhelpen.

Ook voor preventief onderhoud aan uw kunststof kozijnen bent u bij Alkmaar Kozijnen in goede handen. Neem vrijblijvend contact met ons op!