Schuifpui onderhoud

Het onderhoud van uw schuifpui is één van de belangrijke punten die de levensduur van de schuifpui bepaald. Ondanks dat een schuifpui niet veel onderhoud nodig heeft, is het wel noodzakelijk dat het gebeurt. Wat komt er bij het onderhouden van een schuifpui kijken? Alkmaar Kozijnen informeert u er graag verder over!

Wat onderhouden wij aan de schuifpui?

Allereerst inspecteren wij uw schuifpui op verschillende punten. Wij kijken onder andere of het slot nog goed functioneert, de schuifpui nog goed sluit en of de wieltjes nog intact zijn. In de meeste gevallen is het schuifsysteem van je schuifpui stuk of is de schuifpui beschadigd. In dit geval moeten wij uw schuifpui repareren. Ook kunnen de wieltjes vaak slijten. Wanneer de wieltjes van een schuifpui versleten zijn, zal de deur stroef open en dicht gaan. Tot slot kan het zijn dat het glas van de schuifpui is gebroken. In dat geval plaatsen wij ook een nieuwe ruit in de schuifpui. Kwalitatief glas zorgt niet alleen voor de isolerende werking, maar verbeterd ook de inbraakbeveiliging.

Zelf een schuifpui onderhouden

Wat u zelf kunt doen, is het onderhouden van het schuifsysteem. Door de rails af en toe even schoon te maken, voorkomt u later onnodige kosten. Wanneer u namelijk niet het schuifsysteem onderhoud, kan de rails afbrokkelen en onbruikbaar worden.

Mogelijkheden voor onderhoud

Alkmaar Kozijnen biedt de volgende mogelijkheden om uw schuifpui te laten onderhouden:

 

Preventief onderhoud

Wij komen routinematig uw schuifpui onderhouden. Het voordeel hiervan is dat u niet straks voor onverwachtste hoge kosten komt te staan. Ook blijft de schuifpui zijn waarde houden.

 

Meer jaren onderhoudsplan

Dat betekent dat wij, afhankelijk van uw behoeftes, een advies en plan opstellen (voor een langere periode) voor het onderhoud van uw schuifpui.

 

Turn-Key onderhoud

Wij nemen voor een periode van minimaal 10 jaar alle verantwoordelijkheid van uw schuifpui. In dit pakket zijn de service, reparaties en eventuele noodzakelijke vervangingen inbegrepen.

 

Repareren van kozijnen en gevels is vaak goedkoper dan totale vervanging. Daarnaast zorgen we er ook voor dat uw pand beter beveiligd is tegen inbraak.

Schakel de hulp in van Alkmaar Kozijnen

Kunt u onze hulp en/of adviezen goed gebruiken? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar om uw problemen snel en vakkundig te verhelpen.