Zo zorgt u voor een tochtvrij en energie-efficiënt kantoorpand

Heeft u kunststof of aluminium kozijnen? Dan kan het zijn dat u last heeft van tocht-problemen. Hoewel deze materialen vaak bekend staan als energie-efficiënt, kunnen er toch tocht-problemen ontstaan bij een slechte afdichting of verouderde kozijnen. Bij kunststof kozijnen kan tocht ontstaan door krimpscheuren of scheuren in de profielen, terwijl bij aluminium kozijnen tocht kan ontstaan door veroudering van de afdichting of door beschadiging van de kozijnen. Goede afdichting en onderhoud zijn daarom van groot belang voor kunststof en aluminium kozijnen. Zo zorgt u voor een tochtvrij en energie-efficiënt kantoorpand.

Afdichting voor kozijnen

Er zijn verschillende soorten afdichting die gebruikt worden om tocht rond kozijnen tegen te gaan. Een populaire optie is rubberafdichting, die gemakkelijk aan te brengen is en een goede flexibiliteit heeft. Een andere optie is kitafdichting, die vaak gebruikt wordt voor kieren tussen het kozijn en de muur. Een derde optie is schuimafdichting, die uitstekend geschikt is voor kieren en gaten rond het kozijn.

Voor een kantoorpand raden we aan om te kiezen voor een afdichting met een goede isolatie-eigenschappen zoals schuimafdichting. Hierdoor bespaart u niet alleen energie, maar ook geluidsoverlast. Alkmaar Kozijnen adviseert u graag over de juiste keuze en installatie.

Hoe vaak moeten kozijnen worden afgedicht?

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de afdichting rond de kozijnen nog in goede staat is en indien nodig te vervangen. Hoe vaak dit moet gebeuren hangt af van de kwaliteit van de afdichting en de omstandigheden waaronder het kantoorpand gebruikt wordt. Het is aanbevolen om minstens één keer per jaar een controle uit te voeren, vooral in gebieden waar de temperaturen vaak fluctueren of waar er veel wind is.

Om de afdichting te vervangen, dient eerst het huidige afdichtingsmateriaal te worden verwijderd. Dit kan met een afbijtmiddel of een mes. Vervolgens moet de ondergrond worden gereinigd en ontvet. Hierna kan de nieuwe afdichting worden aangebracht, volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Alkmaar Kozijnen verzorgt dit voor elk (kantoor)pand, zodat u zeker weet dat het juist gebeurd en dat de afdichting optimaal werkt.

De kosten van goede afdichting rond kozijnen en de terugverdientijd

De kosten voor het afdichten van kozijnen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het gebouw en de hoeveelheid kozijnen die moeten worden afgedicht. Ook de keuze voor de soort afdichting heeft invloed op de kosten. Over het algemeen is het echter een relatief kosteneffectieve manier om een gebouw energiezuiniger te maken.

De terugverdientijd van de investering in afdichting rond kozijnen varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebouw, de huidige staat van de afdichting en de hoeveelheid energie die momenteel wordt verbruikt. Over het algemeen is de terugverdientijd redelijk snel, vaak binnen een paar jaar. van het gebouw en een verbetering van het werkklimaat voor de gebruikers van het pand.

Afgedichte kozijnen zorgen voor een duurzaam kantoorpand

Afdichting rond kozijnen is één van de belangrijkste manieren om een kantoorpand energiezuiniger te maken. Tocht rond de kozijnen kan namelijk voor een aanzienlijke hoeveelheid warmteverlies zorgen. Door de afdichting te vervangen of aan te brengen, wordt voorkomen dat warme lucht ontsnapt en koude lucht binnenkomt. Hierdoor hoeft er minder energie verbruikt te worden voor verwarming en koeling van het pand. Dit leidt niet alleen tot lagere energiekosten, maar ook tot een lagere CO2-uitstoot.

Bovendien draagt een goede afdichting rond kozijnen bij aan een aangenamer werkklimaat voor de gebruikers van het pand. Door een goede afdichting is er minder tocht en minder geluidsoverlast. Hierdoor kan de productiviteit van werknemers toenemen. Duurzaamheid en productiviteit gaan hand in hand, een goede afdichting rond kozijnen is een goede stap in de juiste richting.

Alkmaar Kozijnen maakt uw kantoorpand energiezuinig

Alkmaar Kozijnen is de perfecte partner voor het energiezuiger maken van uw kantoorpand. Wij bieden diensten op het gebied van afdichting rond kozijnen en adviseren over de beste oplossingen voor uw specifieke situatie. Laat ons u helpen om uw kantoorpand energiezuiniger te maken!